НОВИНИ

09.2015
Венци и Езоп с Шампионска титла и Златен медал на Балканиадата в Гърция

Венцислав Изов с Езоп показа изключителна класа и спечели златен медал на Балканския шампионат по прескачане на препятствия в Порто Карас - Гърция, който се проведе от 3 до 6 септември. В надпреварата конкуренти му бяха ездачи от Гърция,Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватска и България. Венци започна участието си през първия ден в индивидуалните квалификации. През втория ден скача два манша и резултатите от тези три старта определиха кои състезатели ще скачат на големия финал според броя на събраните до този момент точки. Венци беше първи в класирането от 33 стартирали в категория юноши. На финалното скачане нашият представител мина чисто паркура и се класира за бараж на височина 135 см, където също мина препятствията чисто. Отличното му представяне в тези последователни пет скачания без наказателни точки го изведе на първото място и той напълно заслужено стана балкански шампион. Венци заслужено грабна първата си титла. Да припомним, че през 2013 г. в Турция той спечели сребърен медал, а през 2012 г. в Атина извоюва бронзов медал в отборната надпревара на балканския шампионат. 

13.06.2015- 1-во място
Reiser Paerdsdeeg - Luxembourg PRIX MAKO
CSI1*/1,35m 1-st place for Vencislav Izov & Ezop

08.09.2013
Сребърен медал за Венцислав Изов и Езоп


Много добро представяне на децата ни в последния ден от Балканския шампионат.

Венцислав Изов с кон Езоп заеха второ място в Гранд при и сребърен медал в Балакнския Шампионат в Истанбул, Турция.

Венци завърши и трите изпитания без наказателни точки. След много оспорвана борба в Гранд при изпитанието, за бараж се класираха 7 деца, но само 3 от тях имаха шанс да се борят за титлата.

Венцилав Изов завоюва среброто с нула наказателни точки и само на 0.21 секунди след първия - Емир Кочак с кобила Флорентин от Турция. 

 

На 01. Октомври 2012 год. станахме новите собственици на елитния лицензиран за баща жребец PRINCE PATMOS, който през 2008 година на Аукциона за двегодишни жребци получи титлата Reservesieger Neumünster 2008 и бе най-скъпо продадения.

10/2012 Шампионът на базата

Бисерът на спортната корона клуб " МСВ Изови"е младият и талантлив ездач Венцислав Изов. В комбина със 6-годишния кон Езоп през последните два месеца като тандем записаха звездно участие в Европейското първенство по прескачане на препятствия за деца, юноши и млади ездачи в Магна Рацино, Австрия. В пряка конкуренция с над 100 ездачи от 31 европейски държави в дните от 14-ти до 19-ти август, 2012 Изов-младши записа достойно представяне наред с останалите български деца и млади ездачи.
Българският отбор със селекционер Ивелин Вълев бе в състав: Мина Дончева (клуб "Свети Георги"), Мартина Агопян (клуб "Престиж"), Сияна Цончева (клуб "Скайси-ЕФ"), Венцислав Изов ( клуб "МСВ -Изови") Желязко Димитров (ЕК "Шумен-2010" ) при децата, а в юношеския клас се изяви Иван Кисьов (ККС "Ген. Владимир Стойчев").
Пресслужбата на ФЕИ разпространи в поредния си бюлетин до всички медии по света, че българските деца са записали изключително престижното 14-то място в надпреварата, като за най-успешни за родният ни тим подреди Сияна Цончева с Фалко де Монте, Мартина Агопян с Диадора, Мина Дончева с Драг и Венцислав Изов с Езоп. Децата ни се пребориха след силно оспорвана борба с връстниците си от 21 европейски държави. Така България изпревари далеч по-развитите държави в спортно отношение и с по-добри бюджети за подготовка отборите на Ирландия, Дания, Словакия, Турция и Хърватска.

 

 

 

 

02/2012
КЛУБ ПО КОНЕН СПОРТ "МСВ - ОПИЦВЕТ" БЕ ОДОБРЕН ЗА УЧАСТИЕ ПО ПРОГРАМАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА "СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ“, НАПРАВЛЕНИЕ " НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО ВИД СПОРТ" ПРОГРАМАТА НА МФВС ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ БЕЗПЛАТНО ДА СЕ ОБУЧАВАТ И ТРЕНИРАТ ЖЕЛАНИЯ ОТ ТЯХ СПОРТ.
СПОРТНИТЕ ЗАНИМАНИЯ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ККС МСВ-ОПИЦВЕТ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НА КОННА БАЗА“ МСВ“ В С.ОПИЦВЕТ ЗА ПЕРИОДА:
01.04.2012. ДО 30.09.2012
ЗАНИМАНИЯТА СА БЕЗПЛАТНИ

 

10.2010
ОТ НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ И ПРЕЗ ЗИМАТА,
ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА КОННА БАЗА" МСВ-ИЗОВИ" МОГАТ ДА ЯЗДЯТ И В ЗАКРИТИЯ МАНЕЖ


Списание Езда, бр. 52/2010 г.

"Добрата практика в Опицвет продължава. Нови 6 кончета с таврото на Тракенените

Погледнато от практична гледна точка, това което се случва за втора поредна година в конезавод „Тракенен” в село Опицвет не е нищо повече от рутинна операция по тавриране. Опис на различни детайли от малки кончета от порода Тракенен: рисуване на различните белези, оценяване по определени критерии: тип, горна част на тялото, фундамент(крака), как се движат в ходом, в тръс и в галоп и накрая една комплекна оценка за общо впечатление. Процеса завършва с поставяне на запазеният знак на породата, в случая на двете седморогови лосови рога. До тук скептиците ще кажат: „ Е, и ? Нищо ново и нищо непознато!”. Дали обаче заради нищо ще се надигне чак от Германия един от най-известните специалисти, в топлистата на оценителите на кобили майки и тестиране на коне експерта Aлбрехт Варнекер. Като представител на престижната Националната немска асоциация на тракенените (Trakehner Verband) над 40 години се занимава с породата. Търся нещо ново и различно по повод третата му поред визита в България.

- Кажете ми, за важността на днешното събитие относно развъждането на породата у нас.

- Господин Изов е редовен член на Съюза на тракенерите със седалище Германия и има претенцията конете да са регистрирани и оценени. Таврирането е част от регистрацията. Специално немските коневъди виждат в таврото определена марка, знак, информация, имидж, гаранция за произход, качество и т.н. Така впрочем е и по цял свят. След като е таврирано едно конче, вече е ясно към коя порода принадлежи. Върху него вече има знак. Така, че конкретно на въпроса ви, отговарям : днешното събитие е от изключително значение за развъждането на Тракененската порода в България.

- В тази връзка конезавод „Тракенен” в Опицвет има своя дял в развъждането на породата в европейски и световен мащаб или това по-скоро е локален дял отнесен към развъждането на породата у нас?
- Делът на собственика Мирослав Изов, като развъдчик на породата е категоричен и в трите направления, които споменахте. Той е член на немската асоциация на тракенените от години и безспорно е доказал професионализма си в развъдния процес. Аз съм тук, в качеството си на контролен и удостоверяващ качеството на продукцията орган. Върша си работата, а както виждам Изов е свършил своята. Пожелавам му да върви все така напред.

- И все пак, очакваме от вас новина. Всяка една сфера има своето развитие, всеки процес своето усъвършенстване…
- Новини и за таврирането и за чипирането колкото щете. Цял ден мога да ви говора, има много нови предписания на ЕС по въпроса, но ще изместим темата ни на разговор. Новото което видях сега е, че тук в конезавода в Опицвет видях конче, което дори по немските критерии е изключително. Това е напредък, това е усъвършенстване на селективния процес. Изумен съм и едновременно с това възхитен. От миналата година определено се вижда една стъпка напред, която документирах. Собственика Изов е тръгнал по правилния път, като развива конете си за спорт.

- Можем ли да кажем, че добрата практика в Опицвет продължава с цел запазване на гена и отлината селекция на породата Тракенен.
- Абсолютно! Това са основните елементи от селекционния процес: преценка на младите животни, преценка на кобилите - майки, жребците. Другите два елемента са отбор и подбор.

Като рамка на казаното в интервюто от Aлбрехт Варнекер, звучи и оценката на представителите на НАК, които проследиха целият процес, който се проведе в началото на септември. Според родните ни експерти, това е пътя, по който трябва да се развива българското коневъдство: преценка на младите животни, признаване от външни организации за външните породи и стъпване на европейския пазар."

 

Галерията изисква да имате инсталиран JavaScript и Flash Player. Изтеглете Flash от тук.


03/2010 г.

КЛУБ ПО КОНЕН СПОРТ "МСВ- ОПИЦВЕТ" БЕ УДОБРЕН ЗА УЧАСТИЕ ПО ПРОГРАМАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА "СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ“, НАПРАВЛЕНИЕ „СПОРТНИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ ВАКАНЦИИТЕ" ПРОГРАМАТА НА МФВС ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ БЕЗПЛАТНО ДА СЕ ОБУЧАВАТ И ТРЕНИРАТ В ЖЕЛАНИЯ ОТ ТЯХ СПОРТ.
СПОРТНИТЕ ЗАНИМАНИЯ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ККС МСВ-ОПИЦВЕТ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НА КОННА БАЗА“ МСВ“ В С.ОПИЦВЕТ ЗА ПЕРИОДА:
ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ: ОТ 01.04.2010 ДО 10.04.2010
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ: ОТ 15.07.2010 ДО 13.08.2010
ЗАНИМАНИЯТА СА БЕЗПЛАТНИ
ЗА КОНТАКТИ: 0886234444


ОЩЕ СЪБИТИЯ....

 


  Kонна база МСВ Изови | тел: +359896634444, +359895616405 | email: info@horse.bg